Hvordan velge riktig terrassetak?

Hvordan velge riktig terrassetak?

Har du behov for skjerming mot vær og vind når du skal være på uteplassen? Kunne du tenke deg en mer fleksibel løsning, men trenger hjelp til å velge riktig terrassetak til uteplassen? Det er ikke alltid like enkelt å navigere i alle mulighetene som finnes på markedet. Og hvilken type tak blir best for deg?
Vi har laget noen retningslinjer på hva du bør tenke på når du går frem med å velge det optimale taket for deg.

Effektiv bruk av ditt uteområde med riktig terrassetak

Lamellpergola hovedbilde

Noen har et uteområde som er så stort at de kan sette av et hjørne for solsenger, og la et annet område ha skygge. Har du derimot mer begrenset plass rundt huset, ønsker du nok å utnytte den fullt ut. Skal du oppnå effektiv utnyttelse av uteplassen, behøver du et fleksibelt tak. Taket skal skjerme deg mot nedbør når det regner og er surt, og slippe inn solen når den endelig titter frem. Velger du et motorisert terrassetak, kan du dessuten tilpasse det til været med ett tastetrykk.
Er du ute etter å skjerme mot regn og lage skygge, kan vår bestselgende pergola med lamelltak B200 være riktig uterom for din uteplass. Rotér lamellene og få inn frisk luft når det er opphold, og trykk igjen på fjernkontrollen for å få taket flat – da vil vannet føres vekk gjennom dreneringssystemet.

Motorisert pergola med duk

For noen er det viktig at taket skal kunne åpnes helt opp, da kan vi anbefale pergolatak med duk, for eksempel vår bestselgende dukpergola B300 eller de eksklusive lamelltakene B600 og Skyroof.

Uteplass med lamellpergola
Vil du også forvandle din uteplass til en oase? Kontakt oss!

Når du vil ha det lyst

Har du ikke behov for å åpne og lukke taket, men heller ønsker å få inn mye lys fra alle kanter? Kanskje vil du bruke uteplassen under en klar stjernehimmel? Da kan glasstak være løsningen som gir deg best resultat. Glasstakene Starlight og Starcube består av store glassflater som slipper inn omgivelsene. Utestuene er laget av værbestandige materialer og tåler mye nedbør. Få inn lys og naturen året rundt! 

Pergolamarkise nesten igjen

Hvilket tak er det på din bolig?

Ha utformingen på din bolig i bakhodet når du vurderer utetak. Har boligen saltak? Det kan se gjennomført ut dersom du velger et tak med et fall. Ved å velge et tak med en helling, gjentar du arkitekturen som er der fra før i saltaket. Terrassetak som følger samme takstil er de fleste foldetak, glasstaket Starlight som har blitt solgt mye i Norge og pergolamarkisen B128

Har du litt mer funkis-stil på din bolig, kan det se penest ut med en kubisk modell uten vinkel i taket. Vi har flere kubiske modeller du kan velge mellom; våre bestselgere B200 og B300, det lekre glasstaket Acubis, lukrative B600 og Skyroof. Også her kan pergolamarkisen passe fint inn da den den har slanke rammer og er stilren.

Ta hensyn til været

Snør det mye om vinteren der du bor? Ønsker du skjerming på hytten på fjellet? Da er et tak som tåler en viss mengde snø å foretrekke. Vi kan anbefale våre glasstak som kan dimensjoneres til å tåle ønsket snølast, slik at du slipper å skynde deg til hytten hver gang det snør. Se alle våre utestuer i glass!

Du kan også velge en vinterhage som gir deg enda bedre temperatur når du er utendørs. Se vår vinterhage Nordic Light.

Din stil

Glem alt du har lest så langt i løpet av de siste minuttene!

Eller – ikke glem det helt ut, men husk at det aller viktigste når du velger noe til din eiendom er hva du selv synes er pent. Det er tross alt du som skal sitte der og nyte uteplassen året rundt.

Det kubiske designet appellerer til mange. Andre mener at fall i taket har et romantisk preg over seg. Noen synes at lysinnslippet som kommer fra glasstak er å foretrekke, mens andre igjen velger en pergolamodell hvor man kan åpne taket.

Vårt utvalg er stort – vi har en modell til enhver smak! Modellens form, materialer og farger skreddersys, og leveransen tilpasses til din uteplass, din bolig og din personlige stil.

Vi hjelper deg videre med ditt
Proff-prosjekt

uteDESIGN skal gjennom innovative produkter og på en kostnadseffektiv måte skape uteplasser og uteserveringsløsninger som blir brukt hele året, helt uavhengig av været.

Vi leverer løsninger for uterommet over hele landet, og har showroom i Bergen, Oslo, Stavanger, Kristiansand og Sandefjord. I en årrekke har vi oppgradert hundrevis av uteplasser, og muliggjør bruk av uterommet uansett vær.

Kontakt oss - Med opplasting

Last gjerne opp bilde av din uteplass (valgfritt)

Maksimal filstørrelse: 4.19MB

For service eller reklamasjon

Trykk her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev Proff